БУРГИЈЕ

БУРГИЈЕ
Бивше "Старе новине". (Посвећене Мики Аласу и Дружини "Суз") - Или ТРИ ЈЕДНООКА КУПУСОВА ЛИСТА СА ПУНИМ УСТИМА ПУЦВАЛА!! ... - Прелиставање штампаних медија. - "Купусов лист" (бр.1) , ср. у боји, црвеној, наравно, латиницом и ћир. "Купусов лист" (бр.2) , знате већ о коме је реч - традиција, ИН МЕМОРИАМ - ни то није сасвим тачно, чак ни хороскоп који пише неки крипто јеврејин - врач погађач,"Купусов лист" (бр.3) - онај тобож демократски, који финансира "Сереш" (како каже један социјалист са говорном маном) - тамо тек постаје очигледнија потврда да је ЛАЖ МЕЂУ СРБИМА пустила дубоко корење.Па и ви, на фејсбуку, заобилазите око истине као киша око знате већ ког града...

Укупно приказа странице

уторак, 20. септембар 2011.

МРАОВИЋ У МОДЕНИ


Мост на Пеку.Знак препознавањаУниверзитет Модене и Ређо Емилије, позвао је проф. Драгана Мраовића, књижевника, књижевног преводиоца и италијанисту, да одржи предавање, 12. октобра, у Модени, о теми „Италијанско-српски историјски и културни сплет кроз векове“. Мраовић је био доцент на Универзитету у Барију, сарадник је многих стручних и књижевних листова и часописа у Италији, у којој је објавио и пет својих ауторских књига, затим више од педесет књига превода на италијански језик аутора као што су Десанка Максимовић, Бранко Миљковић, Душан Ковачевић, Милован Витезовић, Љубивоје Ршумовић, Драгомир Брајковић, Љиљана Хабјановић Ђуровић, монографије о манастирима Дечани и Хиландар, итд.
Одсек за проучавање језика и културе Универзитета Модене и Ређо Емилије, са проф. Андреом Панаћонеом, као модератором, организује научни скуп “Ђузепе Барбанти Бродано, италијански волонтери у Босни и Херцеговини и односи између Италије и Србије”, на коме ће Мраовић представити развој историјских и културних веза између Италије и Србије почев од осмог века до данас.

Извор:УКС

Нема коментара:

Постави коментар